02Ιολ2017 – Πύργος Αθηνών

«Ειρήνη, beach bars, νέα βιβλία, συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ»

Εκπομπή 12η (τελευταία)

Μια διαφορετική προσέγγιση αριστοφανικής κωμωδίας μας περιμένει στις 21 και 22 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Διαφορετική γιατί πρόκειται για μια μουσική παράσταση με τους περισσότερους συντελεστές της να προέρχονται από το λυρικό θέατρο. Συν έναν πρωταγωνιστή έκπληξη. Για την ιδιαίτερη αυτή «Ειρήνη» του Εθνικού Θεάτρου μας μιλούν ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και ο Τζίμης Πανούσης που επωμίζεται τον ρόλο του Τρυγαίου.

Τα beach bars της αθηναϊκής Ριβιέρας και των ανατολικών παραλίων της Αττικής είναι η απόλυτη απόδραση από όσα μας εμποδίζουν να φτιάξουμε βαλίτσα για μακριά. Σε λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, χτυπάει δυνατά η καρδιά του καλοκαιριού. Πώς όμως θα περάσουμε καλά σ’ ένα beach bar; Επισκεπτόμαστε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους του είδους -στη Βάρκιζα- και μιλάμε με τον βραβευμένο bartender Ξαβιέ Μιχαηλίδη.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που διαβάζουμε περισσότερο. Όσοι όμως εκτιμούν το καλό βιβλίο και είναι αυστηροί με τις επιλογές τους, πώς θα βγάλουν άραγε άκρη με τον λαβύρινθο των πολλών νέων εκδόσεων; Σ’ ένα καφέ-βιβλιοπωλείο κάτω από την Ακρόπολη, συζητάμε με δύο ειδικούς στον τομέα του βιβλίου, τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου και τον βιβλιοκριτικό Σπύρο Πετρουνάκο για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τα καλύτερα νέα βιβλία.

Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ είναι στο φόρτε τους. Διάσημοι καλλιτέχνες κάθε είδους έρχονται να μας δείξουν τη δουλειά τους και ο «Πύργος Αθηνών» ετοίμασε έναν μικρό οδηγό για να πάμε προετοιμασμένοι στους αθηναϊκούς open air συναυλιακούς χώρους.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Νίκος Βουλαλάς, Δέσποινα Ζευκιλή και Χρήστος Μήτσης.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας
Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος
Παραγωγή: Kinemax