02Απρ2017 – Πύργος Αθηνών

«Ματούλα Ζαμάνη, “Amerika Square” και Γιάννης Στάνκογλου, Bar Awards – Shaker Trophy 2017, Restaurant Fishweek»

Η Ματούλα Ζαμάνη είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες στο ελληνικό τραγούδι την τελευταία δεκαετία. Είναι μια φωνή που ξαφνιάζει σε εύρος και χρώμα, αλλά κυρίως είναι μια αυθεντική περφόρμερ με απίστευτο δυναμισμό. Οι ζωντανές εμφανίσεις της είναι απ’ αυτές που οι Αθηναίοι φαν της τις περιμένουν με ανυπομονησία σαν ραντεβού που δεν χάνεται με τίποτα. Μας μιλάει λοιπόν για το πώς αισθάνεται και λειτουργεί πάνω στη σκηνή, αλλά μας αποκαλύπτει και κάποια από τα πράγματα που θα θέλαμε να μάθουμε για εκείνη.

Σε μια πολυκατοικία, πάνω στην πλατεία Αμερικής, συνυπάρχουν Έλληνες και μετανάστες από κάθε άκρη του κόσμου. Εδώ, ενώνονται με δραματικό τρόπο οι παράλληλες ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων. Το «Amerika Square» είναι η νέα ταινία του Γιάννη Σακαρίδη και ο Γιάννης Στάνκογλου μας ξεναγεί στους χώρους των γυρισμάτων και μας μιλάει για την πλατεία Αμερικής της ταινίας και της πραγματικότητας.

Πριν από λίγες ημέρες απονεμήθηκαν τα Bar Awards – Shaker Trophy 2017, στα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας. Βραβεύτηκαν συνολικά 33 μπαρ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από όσα είχαν ξεχωρίσει ως υποψήφια. Δύο από τα μέλη της επιτροπής των Αθηνόραμα Bar Awards, λίγο μετά την τελετή της απονομής που έγινε στο Χίλτον, μας συνοψίζουν την εμπειρία τους, μας αποκαλύπτουν τις φετινές τάσεις και συζητούν με δύο βραβευμένους ιδιοκτήτες μπαρ.

Στην Ελλάδα είμαστε δηλωμένοι ψαροφάγοι. Είναι καιρός όμως να γίνουμε συνειδητοποιημένοι ψαροφάγοι. Αν νομίζουμε ότι η θάλασσα μπορεί να μας τρέφει για πάντα, ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτούμε. Ιδίως όταν τρώμε λάθος ψάρι τη λάθος εποχή. Ο συναγερμός έχει ήδη χτυπήσει. To Restaurant Fishweek είναι μια δράση που γίνεται φέτος για δεύτερη χρονιά σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση για την υπεύθυνη επιλογή και κατανάλωση ψαρικών. Ο υπεύθυνος Θαλάσσιων Προγραμμάτων του WWF Ελλάς, Γιώργος Παξιμάδης, και ο πρεσβευτής της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Fish Forward, Ηλίας Μαμαλάκης, μας αποκαλύπτουν πώς θα δώσουμε την ευκαιρία στη θάλασσα να αναπληρώσει όσα μας προσφέρει.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Ιλειάνα Δημάδη, Δέσποινα Ζευκιλή, Χρήστος Μήτσης και Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας
Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος
Παραγωγή: Kinemax