16Σεπ2018 – ‘Ομμα στις Τέχνες: H ΕΡΤ Πηγαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εκποµπή «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» παρουσιάζει τα όσα πρόκειται να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Μεγάρου, κάθε εβδοµάδα, στις πολλές και ποικίλες αίθουσές του.

Το ΟΜΜΑ -που εκτός από τα αρχικά του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σημαίνει ως γνωστόν και βλέμμα, «μάτι»- νοηµατοδοτεί την εκποµπή, φιλοδοξώντας να προτείνει μια νέα διαφορετική ματιά στον τρόπο που παρουσιάζονται τα καλλιτεχνικά γεγονότα και να ανοίξει τις πόρτες του Μεγάρου σε ακόμη ευρύτερο κοινό.

Ο συνθέτης, πιανίστας, εκπαιδευτικός και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Χρίστος Παπαγεωργίου, γνωστός από τις προηγούµενες ανάλογες εκποµπές του µε τίτλο «Αναζητώντας την κυρία µε τη στρυχνίνη» της ΕΡΤ2 και του Τρίτου Προγράµµατος, μας ξεναγεί με το φακό της ΕΡΤ τόσο στους χώρους όσο και στην ουσία κάθε πολιτιστικού θέματος του Μεγάρου και αναλύει τα έργα στο πιάνο.

Παρακολουθεί τις πρόβες, συνοµιλώντας ή και συµπράττοντας με τους εκάστοτε συντελεστές. Ενηµερώνει γρήγορα και εµπεριστατωµένα, εστιάζει στην ευχάριστη προσέγγιση και κατανόηση από το κοινό, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες, μεγάλες ορχήστρες, συναυλίες, ομάδες χορού, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η νέα διαφορετική ματιά έγκειται στο ότι η εκπομπή «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» προσπαθεί να δώσει στον τηλεθεατή ψυχαγωγική εκπαίδευση.

Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Κείμενα-μουσική επιμέλεια: Χρίστος Παπαγεωργίου
Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου