Γεύσεις από Ελλάδα | Φακές

Οι φακές είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία της φακής. Ο σεφ Μίλτος Γιάννου μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη σαλάτα φακές με καλαμάρι και κρέμα από φακές με μύδια και ξινομυτζήθρα. Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει μια κρύα σαλάτα με φακές για να την πάρουμε μαζί μας.
Ο καλλιεργητής και παραγωγός Γιάννης Στεριώτης, από την Εγκλουβή Λευκάδας, μας μαθαίνει τη διαδρομή της φακής από το χωράφι μέχρι τη συγκομιδή και την κατανάλωση και ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Σταμάτης Μουρτάκος μάς ενημερώνει για τις ιδιότητες της φακής και τα θρεπτικά της συστατικά.
Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης

Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη