Γεύσεις από Ελλάδα | Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία των μανιταριών.

Ο σεφ Βασίλης Κατσούπας έρχεται από τη Βίτσα Ιωαννίνων και μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ευφάνταστα πιάτα με ρύζι και κοτόπουλο και άρωμα από ελληνικά άγρια μανιτάρια. Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει ένα ζεστό σάντουιτς μανιταριών για να το πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Θωμάς Δρίστας από την Κατερίνη μάς μαθαίνει τα πάντα για τα μανιτάρια και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Βασιλική Γρηγορίου μάς ενημερώνει για τις ιδιότητες των μανιταριών και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης

Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη