Γεύσεις από Ελλάδα | Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι σήμερα το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα.
Ο σεφ Μιχάλης Τζόβας μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη λαχταριστές και ευφάνταστες συνταγές με κουνουπίδι για να το αγαπήσουν όσοι δεν το αγαπούν.Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ετοιμάζει μια χειμωνιάτικη ωμή σαλάτα για να την πάρουμε μαζί μας. Ο παραγωγός από τον Μαραθώνα Μανος Κρητικός μας μαθαίνει τη διαδρομή του σπουδαίου αυτού λαχανικού από την καλλιέργεια μέχρι το πιάτο μας και η διατροφολόγος – διαιτολόγος Βασιλική Κούργια μας ενημερώνει για την θρεπτική του αξία.
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης

Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη