Γεύσεις από Ελλάδα | Καρότο

Το καρότο είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής.
Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του καρότου. Ο σεφ Παναγιώτης Ζήκος μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη καρότα ραγού με ξυνόμηλα και φωλιές από φύλλα κρούστας με καρότα και πορτοκάλι.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει ένα γρήγορο σνακ που το ονομάζει «καρότο για όλες τις εποχές» για να το πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Σπύρος Δουρδουβέλας μάς μαθαίνει τη διαδρομή του καρότου από το χωράφι μέχρι τη συγκομιδή και την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Βασιλική Κούργια μάς ενημερώνει για τις ιδιότητες του καρότου και τα θρεπτικά του συστατικά.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη