Γεύσεις από Ελλάδα | Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα. Η σεφ Ευδοκία Φυλακούρη μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μια πρωτότυπη σούπα με γιαούρτι και ένα δροσερό γλυκό με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού ελιά. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ετοιμάζει ένα σνακ με γιαούρτι για έξτρα ενέργεια για να το πάρουμε μαζί μας. Ο παραγωγός γαλακτοκομικών προιόντων και παραδοσιακού γιαουρτιού Πάνος Μαγγίνας μας μαθαίνει πως γίνεται το γιαούρτι και πως να ξεχωρίζουμε την καλή ύλη ενός σωστού γιαουρτιού και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Ντορίνα Σιαλβέρα μας ενημερώνει για τη θρεπτική αξία του γιαουρτιού.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.
Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη