Γεύσεις απο Ελλάδα | Ελιά

Η Ελιά είναι σήμερα το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα.
Ενημερωνόμαστε για τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της ελιάς καθώς και την ιστορία της.
Η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη με τον σεφ Στέλιο Κουτρουβέλη ταλιατέλες με ελιές και γραβιέρα και ένα αλμυρό κέικ με ελιές ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει σαλάτα με τόνο και ελιές για να την πάρουμε μαζι μας.Ο ειδικός Γιώργος Βαιδάνης από την Άμφισσα μας μαθαίνει τη διαδρομή της ελιάς από το δέντρο μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος – διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη μας ενημερώνει για τις ιδιότητες που έχουν οι ελιές και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη