Γεύσεις από Ελλάδα | Καρύδι

Δείτε στο σημερινό επεισόδιο τον σεφ Σωτήρη Πιτσά να μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη συνταγές με βασικό υλικό το καρύδι!

H παραγωγός Χριστιάννα Πήτη μάς μιλά γι’ αυτόν τον αγαπημένο ξηρό καρπό, ενώ η διαιτολόγος-διατροφολόγος Βασιλική Γρηγορίου μάς μαθαίνει τη διατροφική του αξία.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σεφ: Σωτήρης Πιτσάς
Παραγωγός – Καλλιεργητής: Χριστιάννα Πήτη
Διατροφολόγος: Βασιλική Γρηγορίου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης

Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη