06Φεβ2019- Επί τούτω

Eπεισόδιο 5

«Μελίνα Τανάγρη»
Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 23:45 στην ΕΡΤ2, καλεσμένη της Εύης Κυριακοπούλου στην εκπομπή «Επί τούτω», είναι η Μελίνα Τανάγρη. Η δυναμική αλλά και εύθραυστη τραγουδοποιός έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1977 στους «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου και έκτοτε συνθέτει, γράφει τους στίχους και ερμηνεύει η ίδια τα τραγούδια της.

Στα τραγούδια της τα… μπερδεύει όλα γλυκά, από το εμβληματικό «Βυζάκια έξω λοιπόν» μέχρι τον «Θανατηφόρο πυρετό» (από τα τελευταία της τραγούδια).

Η Μελίνα Τανάγρη εκμυστηρεύεται τις σκέψεις της για τον έρωτα και τη δημιουργία. Επίσης, μιλάει για τα ταξίδια της στον κόσμο αλλά και μέσα της!

Η Εύη Κυριακοπούλου, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, φιλοξενεί γνωστές προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους, που καταθέτουν την πορεία τους στη ζωή, την Τέχνη, την επιστήμη, τις φωτεινές αλλά και τις σκοτεινές πτυχές που έζησαν. Επίσης, μιλούν για τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες τους, καθώς και για τις πηγές δύναμης και επανεκκίνησης.

Πρόκειται για συζητήσεις αυθόρμητες, ήπιες, βγαλμένες από τα εσώτερα.

Ανάμεσα στους πρώτους καλεσμένους, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Λένα Πλάτωνος, ο Στέλιος Ράμφος, ο Νίκος Καραθάνος, ο Στάθης Καλύβας, ο Γιάννης Ξανθούλης κ.ά.

Αρχισυνταξία–παρουσίαση: Εύη Κυριακοπούλου.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Ανέστη.
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης.
Ηχοληψία: Νικόλαος Μπακόλας.
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Μπαλή.
Μοντάζ: Δημήτρης Αράπογλου.
Μουσική σήματος: Μίνως Μάτσας.