23Αυγ2017 – Ένα μήλο την ημέρα

Πρωτότυπη κωμική σειρά με θέμα τις διατροφικές μας συμπεριφορές και συνήθειες.

Τρεις συγκάτοικοι με εντελώς διαφορετικές απόψεις περί διατροφής -ο Θοδωρής Αντωνιάδης, η Αγγελίνα Παρασκευαΐδη και η Ιωάννα Πιατά– και ο Μιχάλης Μητρούσης στο ρόλο τού από μηχανής… διατροφολόγου, μας δίνουν καθημερινά αφορμές για σκέψη γύρω από τη σχέση μας με το φαγητό: μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει τρώγοντας μόνο φαστ φουντ; Είναι η μεσογειακή διατροφή η καλύτερη συνταγή υγείας κι ευζωίας; Ποια είναι η πιο έξυπνη μέθοδος αποτοξίνωσης και ευεξίας; Ισχύει τελικά αυτό που λένε οι γιαγιάδες μας, πως «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»;

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τους ήρωες της σειράς: ο Θεσσαλονικιός Θοδωρής τρώει τα πάντα, χωρίς ενοχές και χωρίς να βάζει γραμμάριο, ενώ επιπροσθέτως βαριέται τη γυμναστική. Η Αθηναία Αγγελίνα είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Η Κρητικιά Ιωάννα, λάτρις της μεσογειακής κουζίνας, βρίσκεται κάπου ανάμεσα: συχνά επηρεάζεται από την Αγγελίνα, είναι όμως, πάντα επιρρεπής στις μικρές «αμαρτίες». Ο Μιχάλης έρχεται να αποκαταστήσει τη διατροφική ισορροπία, επισημαίνοντας τα σωστά και τα λάθη που κάνουμε όλοι στη διατροφή μας.

Ένα ανατρεπτικό «ταξίδι», γεμάτο διαφορετικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, αλλάζοντας τη διατροφή μας και βάζοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση.

Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Θοδωρής Αντωνιάδης,Αγγελίνα Παρασκευαΐδη, Ιωάννα Πιατά, Μιχάλης Μητρούσης
Σκηνοθεσία: Νίκος Κρητικός
Σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης
Έρευνα-δημοσιογραφική επιμέλεια: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κανέλλος
Μουσική τίτλων: Κώστας Γανωτής – ερμηνεύει η Ελένη Τζαβάρα
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Ήχος: Ορέστης Καμπερίδης
Σκηνικά: Θοδωρής Λουκέρης
Ενδυματόλογος: Στέφανι Λανιέρ
Μακιγιάζ-κομμώσεις: Έλια Κανάκη
Οργάνωση παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καραδήμου
Εκτέλεση παραγωγής: ΜΙΤΟΣ