24Νοε2019 – Εδώ που τα Λέμε

Eπεισόδιο 6

Περιγραφή επεισοδίου

Στην παρέα του «Εδώ που τα λέμε» έρχεται «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», το αριστούργημα του Στράτη Μυριβήλη που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, στο Βέμπο.

Με φόντο την «κλειστή» επαρχιακή ζωή στη Μυτιλήνη του Μεσοπολέμου, οι πρωταγωνιστές Λένα Παπαληγούρα και Κωνσταντίνος Ασπιώτης, «ζωντανεύουν» την απαγορευμένη ερωτική σχέση της δασκάλας Σαπφούς Βρανά και του έφεδρου ανθυπολοχαγού, Λεωνή Δρίβα.

Ο Χρήστος Βολικάκης, ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας, έρχεται μαζί με τη δημοσιογράφο Βίκυ Σπύρου και μας μιλά για το ξεκίνημά του, την πορεία του και τη μάχη της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Εξάρτηση από τα «έξυπνα» κινητά και εθισμός στις selfies. Nomofobia, είναι η νέα τεχνολογική φοβία; Ποια τα συμπτώματα; Ποιας ηλικίας και ποιου φύλου, τα άτομα, είναι πιο επιρρεπή; Selfie και ναρκισσισμός, πώς συνδέονται με τη σεξουαλικότητα; Καλεσμένη στην εκπομπή, η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελική Γαζή.

Τέλος, η ενδυματολόγος – στυλίστρια της εκπομπής, Αντωνία Κατσαρού, μας δίνει ιδέες για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου και τις απογευματινές μας βόλτες.
Συνδυασμοί για ζεστά και βολικά ντυσίματα για τον ελεύθερο χρόνο μας.

Παρουσίαση: Ρένια Τσιτσιμπίκου
Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Σοφία Καλαντζή
Δημοσιογράφος θεμάτων Αθλητισμού & Ευεξίας: Βίκυ Σπύρου