Τηλεοπτική μουσική εκπομπή για παιδιά και νέους

Eπεισόδιο 2

Περιγραφή επεισοδίου
Οι γνωστοί δίδυμοι τενόροι και πιανίστες Τάκης και Γιάννης Φίνας (Duo Fina), μας γνωρίζουν ταλαντούχους νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικών σχολείων και ωδείων.

Σήμερα,δίνουν τα δικά τους κονσέρτα, σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, καθώς και το 8μελές Κιθαριστικό Σύνολο «Αθηνά».

Σύνθημα όλων, τα λόγια του Φρίντριχ Νίτσε: «Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος…».

Η δημόσια τηλεόραση, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος και προτεραιότητα στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών που προάγουν τον πολιτισμό και αναπτύσσουν μέσα από τις Τέχνες την αισθητική αγωγή, δίνει τηλεοπτικό βήμα σε παιδιά και νέους που σπουδάζουν Μουσική, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο ή τραγουδώντας, μέσα από τη νέα εκπομπή «Duo Fina» (Ντούο Φίνα!).

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 13:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2,είναι μία προσομοίωση ενός κοντσέρτου.

Έτσι λοιπόν, η ΕΡΤ κάθε Σάββατο μεταμορφώνεται σ’ ένα μέγαρο συναυλιών, με σκηνή το πλατό του στούντιο Δ της Κατεχάκη, θεατές το τηλεοπτικό κοινό και σολίστες παιδιά και νέους καλλιτέχνες!

Από την εκπομπή δεν θα λείπουν και οι εκπλήξεις, τα χιουμοριστικά κουίζ και τα μουσικά παιχνίδια.

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι χαρισματικοί και πολυτάλαντοι αδερφοί Φίνα. Οι γνωστοί δίδυμοι τενόροι και πιανίστες Τάκης και Γιάννης Φίνας, έχοντας διαγράψει έως τώρα μία σημαντική καλλιτεχνική πορεία σε διεθνές επίπεδο, ξεχωρίζουν για τις συχνά ανατρεπτικές τους εμφανίσεις μέσα από τις οποίες συστήνουν την όπερα και την κλασική μουσική στο ευρύτερο κοινό.

 

Σκηνοθεσία: Λίλα Μώκου
Αρχισυνταξία: Ζέτα Καραγιάννη
Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Στράγκας