26Απρ2015 – Docville

Επεισόδιο: «Λ. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 26-ΑΧΑΡΝΕΣ»

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.
Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, π.χ. σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες, η Κατερίνα Πατρώνη, ο Ηλίας Γιαννακάκης, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Μισουρίδης, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου, η Έμιλυ Γιαννούκου, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άγγελος Κοβότσος, η Νατάσα Ξυδή, η Καλλιόπη Λεγάκη, ο Σταύρος Ψυλλάκης, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Μάρκος Γκαστίν και η Μαριάννα Οικονόμου.

Νυφικά και μπομπονιέρες, κατάστημα ονείρων.
Πίσω από τη διώροφη φαντασμαγορική βιτρίνα που δεσπόζει στη θορυβώδη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων, παράγεται ένα παραμύθι. Νέες κοπέλες μεταμορφώνονται σε πριγκίπισσες και ετοιμάζονται να ζήσουν την ωραιότερη μέρα της ζωής τους! Η Έλενα και οι συνεργάτιδές της υπηρετούν πιστά το όνειρο και τη φαντασίωση κάθε γυναίκας που θέλει να ντυθεί νύφη. Η πραγματικότητα, όμως, καταφέρνει να εισβάλει στον ονειρικό κόσμο του μαγαζιού είτε από τα παρασκήνια, όπου οι γυναίκες εξομολογούνται η μια στην άλλη τα δικά τους βιώματα σχετικά με το γάμο, τις σχέσεις, την οικογένεια, είτε από την εξωτερική πόρτα όπου φίλοι και προμηθευτές φέρνουν, μαζί με τα δώρα και τις παραγγελίες, τον μουντό αέρα της εποχής…
Σενάριο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου

Εκτέλεση παραγωγής: Minimal Films για την ΕΡΤ
Παραγωγή: Μάρκος Γκαστίν