19Απρ2015 – Docville

Επεισόδιο: “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 41-ΤΑΥΡΟΣ – Το περίπτερο, ως νέα Αγορά”

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.
Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, π.χ. σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες, η Κατερίνα Πατρώνη, ο Ηλίας Γιαννακάκης, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Μισουρίδης, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου, η Έμιλυ Γιαννούκου, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άγγελος Κοβότσος, η Νατάσα Ξυδή, η Καλλιόπη Λεγάκη, ο Σταύρος Ψυλλάκης, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Μάρκος Γκαστίν και η Μαριάννα Οικονόμου.

Η Γεωργία και ο Σωτήρης είναι ιδιοκτήτες του περιπτέρου δίπλα στην εκκλησία του Εσταυρωμένου στον Ταύρο. Το περίπτερό τους είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και λειτουργεί ως το σημείο συνάντησης των κατοίκων μιας γειτονιάς που τα τελευταία χρόνια η σύνθεσή της έχει αλλάξει αρκετά. Οι κάτοικοι, όμως, εξακολουθούν να περνούν από το περίπτερο αλλά δεν το προσπερνούν. Συχνά κοντοστέκονται και ανταλλάσσουν τα νέα της καθημερινότητας τους. Η μεγαλύτερη κίνηση, όμως, παρατηρείται τις Κυριακές μετά την λειτουργία της Εκκλησίας. Τότε το «προαύλιο» του περιπτέρου μετατρέπεται σε Αγορά όπου συζητιούνται τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Χρόνης Θεοχάρης
Εκτέλεση παραγωγής: Minimal Films για την ΕΡΤ
Παραγωγή: Μάρκος Γκαστίν