17Μαΐ2015 – Docville

Επεισόδιο: «ΑΔΡΙΑΝΟΥ 11, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ»

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.
Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, π.χ. σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες, η Κατερίνα Πατρώνη, ο Ηλίας Γιαννακάκης, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Μισουρίδης, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου, η Έμιλυ Γιαννούκου, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άγγελος Κοβότσος, η Νατάσα Ξυδή, η Καλλιόπη Λεγάκη, ο Σταύρος Ψυλλάκης, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Μάρκος Γκαστίν και η Μαριάννα Οικονόμου.

Ζήτω το ΚΑΠΗ! Υπάρχει ζωή μετά τη σύνταξη.
Σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά, στο Κερατσίνι, βρίσκεται ένας χώρος μοναδικής φιλοξενίας για την τρίτη ηλικία, το Α’ ΚΑΠΗ. Για τους ανθρώπους που έρχονται κάθε πρωί αποτελεί μια σημαντική διέξοδο. Συμμετέχοντας ο καθένας τους στις ποικίλες δραστηριότητες, κυρίως όμως μέσα από την αναμεταξύ τους επικοινωνία και συμπαράσταση, ξεπερνούν τη μοναξιά και γεύονται τις χαρές της ζωής. Ανάμεσα τους το γηραιότερο ζευγάρι του ΚΑΠΗ, ο Μανώλης και η Θοδώρα. Το πάθος τους για ζωή, η ζωντάνια και η κρυφή δύναμη τους, η αγάπη μεταξύ τους αλλά και για τους άλλους, μας κάνει να τους παρακολουθήσουμε ιδιαίτερα ανάμεσα σε όλους αυτούς, που μετά από τόσα χρόνια μαζί στο Α’ ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, θεωρούν ότι έχουν δημιουργήσει εκεί την δική τους οικογένεια.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου

Εκτέλεση παραγωγής: Minimal Films για την ΕΡΤ
Παραγωγή: Μάρκος Γκαστίν