05Απρ2015 – Docville

Επεισόδιο 4ο: «ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 10-12, ΑΘΗΝΑ»

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.
Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, π.χ. σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες, η Κατερίνα Πατρώνη, ο Ηλίας Γιαννακάκης, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Μισουρίδης, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου, η Έμιλυ Γιαννούκου, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άγγελος Κοβότσος, η Νατάσα Ξυδή, η Καλλιόπη Λεγάκη, ο Σταύρος Ψυλλάκης, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Μάρκος Γκαστίν και η Μαριάννα Οικονόμου.

Μια παραδοσιακή στοά της Αθήνας, εν καιρώ κρίσης.
Ο Δημήτρης, ο καφετζής, ο άνθρωπος κλειδί του τοπικού μικρόκοσμου, μας ξεναγεί πριν τη συνταξιοδότησή του στη στοά Αριστείδου 10-12, σε μία κρίσιμη καμπή της. Από την ξενάγησή του αναδύεται η εικόνα μιας Αθήνας που χάνεται, καθώς τα καταστήματα και τα εργαστήρια που εξυπηρετούσε η στοά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ κάποια άλλα αγωνίζονται για να κρατηθούν. Η ζωή στη στοά, όμως, συνεχίζεται και καινούργιοι ένοικοι έρχονται, με άλλες –καμιά φορά παράταιρες για τη στοά- συνήθειες.

Εκτέλεση παραγωγής: Minimal Films για την ΕΡΤ
Παραγωγή: Μάρκος Γκαστίν