01Μαρ2015 – Docville

Επεισόδιο 1ο: «Λασκάρεως 99, ΑΘΗΝΑ»

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.
Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, π.χ. σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες, η Κατερίνα Πατρώνη, ο Ηλίας Γιαννακάκης, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Μισουρίδης, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου, η Έμιλυ Γιαννούκου, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άγγελος Κοβότσος, η Νατάσα Ξυδή, η Καλλιόπη Λεγάκη, ο Σταύρος Ψυλλάκης, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Μάρκος Γκαστίν και η Μαριάννα Οικονόμου.

Το ανθρώπινο κόστος της κρίσης: το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών.
Η Ζωή και η Αθηνά, δύο γυναίκες γύρω στα πενήντα, έχουν δυο μικρά μαγαζιά στην ίδια συνοικία, στο κέντρο της Αθήνας. Οι γείτονες τις γνωρίζουν χρόνια και δεν μπαίνουν στα καταστήματά τους μόνο για να ψωνίσουν, αλλά και για να συναντηθούν και να πουν τα νέα και τις ιστορίες του μικρόκοσμού τους. Εξαιτίας της κρίσης, τα περισσότερα μικρά μαγαζιά γύρω τους κλείνουν και η Ζωή και η Αθηνά αγωνίζονται να κρατήσουν τα δικά τους λίγο ακόμα. Αν και οι δύο γνωρίζουν, πως σύντομα θα χρειαστεί να αλλάξει η ζωή τους και μαζί τους να αλλάξει και η γειτονιά.

Εκτέλεση παραγωγής: Minimal Films για την ΕΡΤ
Παραγωγή: Μάρκος Γκαστίν