14Απρ2019 – Άξιον Εστί

«Αυτοβιογραφίες»

Το επεισόδιο αυτό είναι αφιερωμένο στις αυτοβιογραφίες.

Ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Θανάσης Αγάθος μας παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του Κώστα Γαβρά, με τίτλο «Πήγαινε εκεί που είναι αδύνατο να πας». Μέσα από την αφήγηση του σκηνοθέτη, ξετυλίγονται τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων εξήντα χρόνων, καθώς και τα παρασκήνια του διεθνούς κινηματογράφου και οι εμπειρίες του από τα αμέτρητα ταξίδια του.

Ο διπλωμάτης Γιώργος Πετσωτάς μέσα από το βιβλίο του «Το καραβάνι που χόρευε», μας καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από το Καραβάνι των Δρόμων της Ελιάς, όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, επαγγέλματος και κοινωνικής θέσης, συνταξίδεψαν σε περισσότερες από είκοσι χώρες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Με μοτοσικλέτες, τζιπ, λεωφορείο και φορτηγό.

Ο διακεκριμένος νομικός και πολιτικός Στρατής Στρατήγης, με αφορμή την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Αστυγραφία», ζωντανεύει το πολυμορφικό σκηνικό της Αθήνας, διανύοντας έξι δεκαετίες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για τους οποίους χρημάτισε πρώτος πρόεδρος του «Αθήνα 2004».

Τέλος, η συγγραφέας και σεναριογράφος Βίκυ Χασάνδρα, μας ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της δημιουργού του Ηρακλή Πουαρό και της Μις Μαρπλ, με αφορμή την αυτοβιογραφία της διάσημης συγγραφέως Άγκαθα Κρίστι.

Τάκης Παπαγιαννίδης – Σκηνοθέτης
Χριστίνα Οικονομίδου – Αρχισυντάκτρια
Νίκος Μυλωνάς – Μουσικός
Διευθυντές φωτογραφίας – Σταύρος Παπουτσάς -Μιχάλης Ζαμπαράς
Σύμβουλος εκπομπής – Κώστας Καρφόπουλος
Συμμετέχει: ο ηθοποιός Κώστας Ζημιανίτης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕ – 2019
Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός