27Μαρ2019 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 00:15, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα θέματα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

-Τα σενάρια για την πορεία του Brexit μετά την παράταση της ημερομηνίας εξόδου της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνέντευξη με τον καθηγητή της Έδρας Ευρωπαϊκών Πολιτικών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Κινγκς Κόλετζ, Ράσελ Φόστερ.

-Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει η Γιάννα Αγγελοπούλου στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και θα αφορά στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Ποιες ευκαιρίες θα προσφέρει το πρόγραμμα στους νέους Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές;

-H έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ που είναι αφιερωμένη στα βιντεοπαιχνίδια, παρουσιάζει την εξέλιξη του σχεδιασμού τους αλλά και την κοινωνική τους παράμετρο.

-Συνέντευξη με τον Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ, Γιώργο Μαλλιάρα, πρωτοπόρο στην επιστήμη της Βιοηλεκτρονικής, ο οποίος αναφέρεται στις επιτυχείς έρευνές του στην αντιμετώπιση της επιληψίας.

Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης
Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος