27Φεβ2019 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 00:15, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα θέματα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

-Το Βρετανικό Μουσείο, όπως δηλώνει στην εκπομπή η εκπρόσωπός του, Χάνα Μπόλτον, είναι έτοιμο να συζητήσει τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα, για λίγα χρόνια. Παράλληλα, ο Συντηρητικός βουλευτής Τζέρεμι Λεφρόι αγνόησε την πολιτική του κόμματος που είναι εναντίον της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και στη συνέντευξή του στην εκπομπή, εκφράζεται δημόσια υπέρ του επαναπατρισμού τους και προτείνει τα ιστορικά αυτά μνημεία που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο να αντικατασταθούν με αντίγραφα.

-Ποιες επιπτώσεις θα έχει το Brexit στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αυστηρούς κανονισμούς στις μεταγραφές των ξένων ποδοσφαιριστών.

-Εντυπωσιακή έκθεση στο Μουσείο του Αλβέρτου και της Βικτωρίας για τη ζωή και τις δημιουργίες του Γάλλου σχεδιαστή Κρίστιαν Ντιόρ, του «Σχεδιαστή των ονείρων», όπως είναι ο τίτλος της έκθεσης.

-Στις «Λαμπρές σελίδες της διασποράς» μεταδίδεται συνέντευξη με την Ελληνίδα διεθνή γλωσσολόγο Ιάνθη Τσιμπλή, η οποία διακρίνεται για τη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Κείμενα- παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης
Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος