26Ιαν2019 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, τo Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:50, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα θέματα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

-Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου των Διευθυντών των Μεσαίων και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κλόντια Σαϊτλάιν διατυπώνει τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου της Βρετανίας για τις εξελίξεις στο Brexit και εξηγεί ποια συμφωνία θα ήταν καλή για την αγγλική οικονομία. Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο Έλληνας καθηγητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Δημήτρης Γιαννουλόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος στο θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξηγεί ποια θα είναι η τύχη των τριών εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στη Βρετανία -και μεταξύ αυτών είναι χιλιάδες Έλληνες- από τις πιθανές εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit.

-Η έκθεση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου για τα 100 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Ιστορικά αντικείμενα που για πρώτη φορά θα δει το κοινό, αποκαλύπτουν τη μεγάλη επίδραση που είχε η Ιατρική στην ιδιωτική ζωή της οικογένειας του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Επίσης, η έκθεση ρίχνει φως στις συνθήκες του τραγικού τέλους που είχαν τα μέλη της οικογένειας του αυτοκράτορα Νικολάου.

– Το τρίτο θέμα της εκπομπής διερευνά την αρχαιότητα του καρκίνου. Ποιες μορφές καρκίνου ήταν γνωστές στην αρχαιότητα και κυρίως στην αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κίνα και πώς τις αντιμετώπιζε η ιατρική επιστήμη της εποχής;

-Το τελευταίο θέμα της εκπομπής αφορά στις επιστημονικές δραστηριότητες του διακεκριμένου Έλληνα καθηγητή στην έδρα της Υπολογιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Νίκου Νικηφοράκη.

Κείμενα-παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος.
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος.
Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη.