Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη.

Eπεισόδιο 7ο

H εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», περιλαμβάνει αποκλειστική συνέντευξη με τον θρυλικό ντράμερ του συγκροτήματος Πινκ Φλόιντ (Pink Floyd), Νικ Μέισον, ο οποίος μιλάει για τις αναμνήσεις του από την εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αθήνα το 1989, για το Brexit, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και για το ιστορικό σχετικά με τη μεγάλη τους επιτυχία. Στη «Σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», ο Νικ Μέισον λέει ότι «στο άλμπουμ αυτό, εκφράσαμε τις απόψεις μας για τα κοινωνικά και ανθρώπινα προβλήματα εκείνης της περιόδου», ενώ για τα πολιτικά πράγματα σήμερα, ανέφερε ότι: «κακό για τη χώρα μου το Brexit και απογοητευτική εξέλιξη η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ».
Ο εκπρόσωπος των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων Σον Τρίπτον και η διευθύντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο Χριστίνα Καλογερά επιβεβαιώνουν στις συνεντεύξεις τους ότι θα είναι φέτος αυξημένος κατά 16% ο αριθμός των Βρετανών τουριστών που θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεπεράσουν ίσως τα τρία εκατομμύρια.
Επίσης, ο εκπρόσωπος στα θέματα Ευρώπης των Σκοτσέζων εθνικιστών Πίτερ Γκραντ στη συνέντευξή του, στέλνει το μήνυμα ότι οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν στη Σκοτία.
Τέλος, στις σελίδες της Διασποράς ο Έλληνας καθηγητής στην έδρα της Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μιχάλης Κοσμόπουλος, ερμηνεύει την πολύ μεγάλη πολιτιστική και ιστορική αξία των ευρημάτων στις ανασκαφές της αρχαίας Ίκλαινας, τις οποίες και επιμελείται.

Κείμενα:Λάμπης Τσιριγωτάκης
Σκηνοθεσία:Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Μοντάζ:Στέφανος Φαραντόπουλος,
Κάμερα:Τζέρεμι Λιντότ
Αρχισυνταξία:Εύη Τσιριγωτάκη