Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη.

Eπεισόδιο 6ο

Η ενημερωτική εκπομπή «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

-Τι δικαιώματα και ποιο θα είναι το καθεστώς μετά το Brexit για τα τρία εκατομμύρια των πολιτών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και 150.000 Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Μεγάλη Βρετανία. Πόσο εύκολο θα είναι τώρα για τους Έλληνες που θα θέλουν να μετακομίσουν στην Μεγάλη Βρετανία; Το θέμα αυτό αναλύεται στις συνεντεύξεις με τον Έλληνα καθηγητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ του Λονδίνου Δημήτρη Γιανουλόπουλο, ο οποίος έχει δημιουργήσει με άλλους ακαδημαϊκούς το «Think tank». Η Βρετάνια στην Ευρώπη, και ο Εργατικός βουλευτής και σκιώδης υπουργός διεθνούς εμπορίου Μπάρι Γκάρντινερ.
– Η μεγάλη έκθεση στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με τα έργα των Ρώσων ζωγράφων στα 15 πρώτα χρόνια της Ρωσικής Επανάστασης.
-Η ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέσα από τα φορέματα της που έγιναν σύμβολα και την καθιέρωσαν αγαπημένη εικόνα της Μόδας.
-Συνέντευξη με τον Έλληνα επιστήμονα και ερευνητή στο κολλέγιο «Queen Mary» στο Λονδίνο Παναγιώτη Δελούκα, ο οποίος ανακάλυψε πρόσφατα τα γονίδια τα οποία καθορίζουν το ύψος ενός ανθρώπου. Έχει κάνει επίσης σημαντικές μελέτες και έρευνες για τις αιτίες που προκαλούν τις καρδιοπάθειες.

Κείμενα:Λάμπης Τσιριγωτάκης
Σκηνοθεσία:Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Μοντάζ:Στέφανος Φαραντόπουλος,
Κάμερα:Τζέρεμι Λιντότ
Αρχισυνταξία:Εύη Τσιριγωτάκη