07Νοε2018 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στον νέο κύκλο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

-Αποκλειστική συνέντευξη με Άγγλο πρώην κομάντο και κατάσκοπο -που για λόγους προσωπικής ασφάλειας χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Τομ Σορ»- και ο οποίος αποκαλύπτει ένα άγνωστο επεισόδιο θρίλερ στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Πώς απέτρεψε επιχείρηση δολοφονίας του τότε Ρώσου ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ από μικρή ομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF. «Αναγκάστηκα να σκοτώσω τον επικεφαλής της τριμελούς τρομοκρατικής ομάδας της RAF που σχεδίαζε τη δολοφονία του Γκορμπατσόφ. Εάν πετύχαινε το σχέδιό τους θα άνοιγαν οι πόρτες για την εισβολή των ρωσικών τανκς στην Ανατολική Γερμανία, η πτώση του Τείχους του Βερολίνου δεν θα συνέβαινε τότε και ο Ψυχρός Πόλεμος θα συνεχίζονταν», λέει στη συνέντευξή του ο Άγγλος πρώην κομάντο, ο οποίος δεν δείχνει το πρόσωπό του στην κάμερα γιατί όπως λέει «οι τρομοκράτες έχουν πολύ καλή μνήμη». Ο Άγγλος πρώην κομάντο αποκαλύπτει τις εμπειρίες του από τη δράση του στην Ανατολική Γερμανία, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο «Προσκυνητής κατάσκοπος».

-Ο εκπρόσωπος των Βρετανικών Εργατικών Συνδικάτων στο θέμα του Brexit, Άλι Τοράμπι, στη συνέντευξή του δηλώνει εάν η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δεν φέρει μια καλή συμφωνία για το Brexit, που βασικά να εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα ακολουθήσουν μεγάλες κινητοποιήσεις. Δηλώνει επίσης, ότι τα Βρετανικά Εργατικά Συνδικάτα έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει μονομερώς το δικαίωμα στα τρία εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνουν με το ίδιο καθεστώς και μετά το Brexit.

-Η έκθεση στο Μουσείο της Βικτώριας και του Αλμπέρτου για τη συνύπαρξη της μόδας με τη φύση στα τελευταία 400 χρόνια. Τα εκθέματα τεκμηριώνουν ότι η φύση είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης για τη βιομηχανία της μόδας. Στην εκπομπή μιλάει η επιμελήτρια της έκθεσης «Η Μόδα από τη Φύση», Εντβίνα Έρμαν.

-Συνέντευξη με τον διεθνή τεχνοκράτη στο χώρο της Υγείας, Τάκη Κότη, ο οποίος εξηγεί πώς διαμόρφωσε το σύγχρονο μοντέλο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ, το οποίο έχει εξελιχθεί και σε ένα εμπορικό προϊόν που εξάγεται σε μεγάλες χώρες του κόσμου. Ο κ. Κότης πιστεύει ότι το μοντέλο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ (κλινική Ιατρική, έρευνα και διεθνής συνεργασία), μπορεί να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κείμενα-παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος.
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος.
Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη.