17Ιαν2020 – Η Μηχανή του Χρόνου – «Φίνος Φίλμ – Οι Μεγάλες Στιγμές του Κινηματογράφου» – Β΄ ΜΕΡΟΣ

«Φίνος Φιλμ – Οι μεγάλες στιγμές του κινηματογράφου» – Β΄ ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στη ζωή και την καριέρα του Φιλοποίμενα Φίνου, παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.
Μετά το δύσκολο ξεκίνημα μέσα στην Κατοχή, ο Φίνος, έχοντας στο πλευρό του τους καλύτερους συγγραφείς, σκηνοθέτες και τεχνικούς, κατάφερε να φτάσει τη Φίνος Φιλμ στην απόλυτη ακμή της τη δεκαετία του ’60.
Ο «κατσαβιδάκιας», όπως τον φώναζαν, επειδή είχε πάντα μαζί του ένα κατσαβίδι και διόρθωνε μηχανές, μαζί με τον Γιάννη Δαλιανίδη εισήγαγαν στον ελληνικό κινηματογράφο δύο νέα είδη που έσπασαν ταμεία. Το νεορεαλιστικό δράμα που ξεκίνησε με τον «Κατήφορο» και το μιούζικαλ που ξεκίνησε με το «Μερικοί το προτιμούν κρύο».
Ο Χρίστος Βασιλόπουλος συνομίλησε με πρωταγωνιστές και συνεργάτες του Φίνου, όπως η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Φαίδων Γεωργίτσης, η Μέλπω Ζαρόκωτσα, ο Άγγελος Αντωνόπουλος κ.ά. και παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια.
Μέσα από τις διηγήσεις σκιαγραφείται ο χαρακτήρας του Φίνου, αλλά και μία ολόκληρη εποχή που άφησε ιστορία στη μεγάλη οθόνη.
Αναλύεται επίσης, η σχέση του με την Αλίκη, που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή του και παρουσιάζονται φωτογραφίες από το αρχείο της Φίνος Φιλμ.
Η Ζωή Λάσκαρη αποκαλύπτει γιατί δεν δέχτηκε να την υιοθετήσει ο Φίνος και παλιοί συνεργάτες του περιγράφουν τα δύσκολα χρόνια της ασθένειάς του και της πτώσης της εταιρείας του.

Παρουσιαστής: Χρίστος Βασιλόπουλος