26Απρ2017 – Η Ζωή μου, η Υγεία μου

Οι νεφροί και οι παθήσεις τους

Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους νεφρούς, αλλά μόνο δέκα χιλιάδες έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρό πρόβλημα στο όργανο αυτό. Τα πιο γνωστά προβλήματα στους νεφρούς είναι οι πέτρες και ο κολικός με τον οποίο εκδηλώνονται, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας των νεφρών που οδηγούν ακόμη και σε αιμοκάθαρση. Μπορούμε να προλάβουμε τις παθήσεις των νεφρών και με ποιες εξετάσεις μπορούμε να παρακολουθούμε αν οι νεφροί λειτουργούν σωστά;

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση, είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη