19Απρ2017 – Η Ζωή μου, η Υγεία μου

Οι παθήσεις του ήπατος

Το ήπαρ, όπως επιστημονικά ονομάζεται το συκώτι, επιτελεί 400 λειτουργίες του οργανισμού και αναπλάθεται, εφόσον χρειαστεί να αφαιρεθεί ένα μεγάλο τμήμα του. Όμως, είναι ένα όργανο σχετικά ευαίσθητο που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες ανάμεσα στους οποίους το αλκοόλ, η παχυσαρκία, οι ιοί, τα φάρμακα αλλά και το περιβάλλον που ζούμε. Ενημερωθείτε για τις συχνότερες παθήσεις του ήπατος, όπως το λιπώδες ήπαρ, τις ηπατίτιδες και τον καρκίνο.

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση, είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη