05Μαι2017 – Η Ζωή μου, η Υγεία μου

H καφεϊνη στη ζωή μας

Ο καφές είναι μία αγαπημένη συνήθεια στην Ελλάδα. Έχει πολλά υπέρ αλλά και αρκετά κατά στην υγεία μας, για τα οποία υπεύθυνη είναι η καφεΐνη, η οποία δεν υπάρχει μόνο στον καφέ, αλλά και σε τρόφιμα, ακόμη και σε φάρμακα. Ποιες είναι οι ιδανικές και μη βλαπτικές ποσότητες καφεΐνης που πρέπει να έχουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και με ποιους τρόπους μετατρέπουμε τον καφέ σε θερμιδική βόμβα;

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση, είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη