03Μαι2017 – Η Ζωή μου, η Υγεία μου

Θησαυροί κάτω από το έδαφος

Οι ρίζες είναι από τις παλαιότερες τροφές του ανθρώπου, περιέχουν απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό μας, αλλά δυστυχώς οι νεώτερες γενιές δεν τους δίνουν τη σημασία που θα έπρεπε και δεν τις επιλέγουν συχνά στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Υπάρχουν πολλά από αυτά που χρησιμοποιούμε με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως το καρότο, τα παντζάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και άλλα που είναι εξίσου ευεργετικά αλλά λιγότερο γνωστά.

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση, είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη