11Μαρ2017- ΕΡΤ Report

Τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.
Οι τρεις ρεπόρτερ μας προσκαλούν στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται αλλά και να ερευνούν σε βάθος.

Με τη Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα

Εμβόλια

Με αφετηρία πρόσφατη παγκόσμια έρευνα για την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, που καταγράφει την όλο και μεγαλύτερη δυσπιστία των Ευρωπαίων απέναντί τους, η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, συνομιλούν με επιστήμονες και αναζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα εμβόλια βάσης και τι γίνεται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες;

Τι ανησυχεί τους γονείς και γιατί φουντώνει η συζήτηση γύρω από νέα εμβόλια, όπως για τον μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β; Πώς η κρίση των θεσμών επηρεάζει και τη δημόσια υγεία; Πού βρίσκεται η ισορροπία ανάμεσα στην ατομική προστασία και την προστασία της κοινότητας, την υποχρεωτικότητα και την ατομική ελευθερία;

Ακόμα, η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφει την ανησυχία των φορέων για επιστροφή ξεχασμένων ασθενειών.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα