Ένα οδοιπορικό στην διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Παρουσίαση: Ταμίλα Κουλίεβα

Η Ταμίλα Κουλίεβα μας ταξιδεύει στο παρόν και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην σειρά θα ξετυλιχτούν ιστορίες και θα φωτιστούν πρόσωπα, που έχουν να κάνουν με την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με το εμπόριο, με την ιστορική μνήμη και σχέση των δύο λαών, θεατή και αθέατη. Πρόσωπα που το κάθε ένα ξεχωριστά παίζει κάποιο σημαντικό μικρό ή μεγάλο ρόλο, στην διατήρηση αυτής της βαθιάς σχέσης μέσα στον χρόνο.

«Οιδίπους Τύραννος» – Ο σκηνοθέτης Ρίμας Τούμινας

Ο Ρίμας Τούμινας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου σήμερα! Από πατέρα Λιθουανό και μητέρα Ρωσίδα, ο πολυβραβευμένος θεατρικός σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2007 του ιστορικού θεάτρου Βαχτάνγκοφ, θεωρείται ως ο σκηνοθέτης που τις παραστάσεις του χαρακτηρίζουν: «απίστευτη αλήθεια, τρυφερή ειρωνεία, οι μεταφορές, το γκροτέσκο και η δυναμική υποκριτική των ηθοποιών».
Η Ταμίλα Κουλίεβα συναντήθηκε κατά τη διάρκεια των προβών του στον «Οιδίποδα Τύραννο» και μίλησε μαζί του για την παράσταση, το θέατρο, τη ζωή, την πολιτική, καθώς και για το πόσο Έλληνας αισθάνεται σήμερα.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Αρχισυνταξία: Αθανάσιος Τσιόλιας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Executive producer: Σταύρος Καπελούζος
Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης
Ενδυματολόγος: Ελένη Πάττα
Μακιγιάζ: Ειρ. Χαλέλη
Ηχολήπτης: Αποστόλης Ντασκαγιάννης
Κάμερα-Μόσχα: Β. Γκουμπένκο
Ήχος-Μόσχα: Β. Προυντνίκοφ
Μακιγιάζ-Μόσχα: Γ. Νάτσινα
Β. συντάκτης-Μόσχα: Β. Ζαχάρης
Β. παραγωγής-Μόσχα: Α. Σαβρίν
Εκτέλεση παραγωγής: Χρυσάνθη Αυγεροπούλου