Επεισόδιο 6ο
Στο έκτο επεισόδιο της σειράς «Αθήνα καλεί Μόσχα», η Ταμίλα Κουλίεβα συναντά στη Μόσχα τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου της Περμ και διευθυντή ορχήστρας, Θεόδωρο Κουρεντζή.
Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον αγαπητών στο κοινό αστέρων της παγκόσμιας σκηνής, στην κλασική μουσική.
Από τον Βύρωνα, στην Αγία Πετρούπολη στο Κονσερβατόριο, μαθητής του θρυλικού δασκάλου Ιλιά Μούσιν, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, που κατέχει από το 2014 και τη ρωσική υπηκοότητα, έχει αφετηρία των εξορμήσεών του, την Περμ στη Σιβηρία, όπου εκτός της Όπερας και του Μπαλέτου, διευθύνει με υποδειγματικό τρόπο και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντιαγκίλεφ.
Η Ορχήστρα MusicAeterna, που ο ίδιος δημιούργησε, μ’ ένα διαφορετικό όραμα για την μουσική, είναι το όνειρο για πολλούς νέους μουσικούς από τη Ρωσία -και όχι μόνο- και διαπρέπει με τα κονσέρτα της στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου.
Η Ταμίλα Κουλίεβα συνομιλεί για μουσική -και όχι μόνο- με τον Θεόδωρο Κουρεντζή, λίγο πριν από τη συναυλία του πάνω στο έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Σταχτοπούτα», στη μεγάλη αίθουσα του Κονσερβατορίου Τσαϊκόφσκι.
νέο επεισόδιο της σειράς «Αθήνα καλεί Μόσχα» η Ταμίλλα Κουλίεβα συναντά στην Μόσχα, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου της Πέρμ, Διευθυντή Ορχήστρας Θεόδωρο Κουρεντζή.

Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον αγαπητών στο κοινό αστέρων της παγκόσμιας σκηνής, στην κλασική μουσική.

Από τον Βύρωνα, στην Αγία Πετρούπολη στο Κονσερβατόριο, μαθητής του θρυλικού δασκάλου Ιλιά Μούσιν, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, που κατέχει από το 2014 και τη ρωσική υπηκοότητα, έχει αφετηρία των εξορμήσεών του, την Περμ στη Σιβηρία, όπου εκτός της όπερας και του Μπαλέτου, διευθύνει με υποδειγματικό τρόπο και το Διεθνές φεστιβάλ Ντιαγκίλεφ.

Η ορχήστρα MusicAeterna, που ο ίδιος δημιούργησε, με ένα διαφορετικό όραμα για την μουσική, είναι το όνειρο για πολλούς νέους μουσικούς από τη Ρωσία και όχι μόνο και διαπρέπει με τα κονσέρτα της στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου. Η Ταμίλλα Κουλίεβα συνομιλεί για μουσική και όχι μόνο, με τον Θεόδωρο Κουρεντζή, λίγο πριν από την συναυλία του πάνω στο έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ “Σταχτοπούτα”, στην μεγάλη αίθουσα του Κονσερβατορίου Τσαικόφσκι.

Ένα οδοιπορικό στην διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Η Ταμίλα Κουλίεβα μας ταξιδεύει στο παρόν και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην σειρά θα ξετυλιχτούν ιστορίες και θα φωτιστούν πρόσωπα, που έχουν να κάνουν με την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με το εμπόριο, με την ιστορική μνήμη και σχέση των δύο λαών, θεατή και αθέατη. Πρόσωπα που το κάθε ένα ξεχωριστά παίζει κάποιο σημαντικό μικρό ή μεγάλο ρόλο, στην διατήρηση αυτής της βαθιάς σχέσης μέσα στον χρόνο.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Αρχισυνταξία: Αθανάσιος Τσιόλιας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Executive producer: Σταύρος Καπελούζος
Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης
Ενδυματολόγος: Ελένη Πάττα
Μακιγιάζ: Ειρ. Χαλέλη
Ηχολήπτης: Αποστόλης Ντασκαγιάννης
Κάμερα-Μόσχα: Β. Γκουμπένκο
Ήχος-Μόσχα: Β. Προυντνίκοφ
Μακιγιάζ-Μόσχα: Γ. Νάτσινα
Β. συντάκτης-Μόσχα: Β. Ζαχάρης
Β. παραγωγής-Μόσχα: Α. Σαβρίν
Εκτέλεση παραγωγής: Χρυσάνθη Αυγεροπούλου

Παρουσίαση: Ταμίλα Κουλίεβα