Πράσινες Ιστορίες | Αρκούδα- Πελίτι – Αποκατάσταση ορυχείων

Τι έχει γίνει για χάρη της καφέ αρκούδας τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα; Ποια η σχέση της με την Εγνατία οδό; Ο Γιώργος Μερτζάνης από την οργάνωση Καλλιστώ συζητά με την Χριστίνα Παπαδάκη για την προσωπική του πορεία αλλά και τη σχέση του με το εμβληματικό αυτό ζώο. Μαζί τους και ο Νίκος Καλοφύρης εμπνευστής του Ursa Trail (το μονοπάτι της αρκούδας).
Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την προστασία των παραδοσιακών σπόρων και από που πήρε η εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη το όνομα Πελίτι; Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης μιλάει για τις αρχικές του ανησυχίες αλλά και την διαδρομή του με τους παραδοσιακούς σπόρους τις προηγούμενες δεκαετίες. Έχει υπάρξει αποτέλεσμα; Υπάρχει μέλλον γι’ αυτούς τους σπόρους;
Μπορεί να γίνει αποκατάσταση της βλάστησης χωρίς χώμα και νερό σε ένα ορυχείο; Στα τεράστια ορυχεία της Μήλου ο Γιώργος Πετράκης επαναφέρει την βλάστηση μετά τις εξορύξεις με τις δικές του μεθόδους που τις εξελίσσει με το πέρασμα των χρόνων.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020-21.
Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 έχει σαν στόχο να μας ξεναγήσει σε όλη την Ελλάδα και να μας παρουσιάσει ιστορίες, πρωτοβουλίες, δράσεις ή και περιοχές ολόκληρες με έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Είτε γιατί έχουν μία μοναδικότητα, είτε γιατί παρόλη την αξία τους παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό, είτε γιατί εξηγούν και τεκμηριώνουν όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Σενάριο – σκηνοθεσία
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ : Φωτογραφία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ : Ηχοληψία – μιξάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ : Μοντάζ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ :Διεύθυνση παραγωγής
landart PRODUCTIONS : Εκτέλεση παραγωγής:
Παρουσίαση: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ