Πλάνα με ουρά | Επ9

Ταξιδεύουμε στη Φλώρινα για να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους, αλλά και τα προστατευόμενα ζώα της οργάνωσης “Αρκτούρος”, τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς.
Στο Νυμφαίο, στο εγκαταστάσεις του “Αρκτούρου”, μιλάμε με το Γιώργο Μοστάκη, ξεναγό του καταφύγιου της καφέ αρκούδας και με τη Μελίνα Αυγερινού, υπεύθυνη περίθαλψης και από τους ελάχιστους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τα ορφανά αρκουδάκια, τα οποία περιθάλπει η οργάνωση, με στόχο να επανενταχθούν κάποια στιγμή στο φυσικό τους περιβάλλον.

Επισκεπτόμαστε το “Καταφύγιο του Λύκου”, ένα περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έξω από το χωριό Αετός του νομού Φλώρινας, όπου φιλοξενούνται ζώα που σώθηκαν από αιχμαλωσία ή βέβαιο θάνατο, καθώς και το “Κέντρο αναπαραγωγής του ελληνικού ποιμενικού”, της πολύτιμης ελληνικής φυλής σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, συναντάμε την τραγουδίστρια Μαρίζα Ρίζου, που μας συστήνει την Μπουλού, την όμορφη σκυλίτσα της που, όπως θα διαπιστώσετε, είναι γεννημένη για το φακό.

Παρουσίαση – Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Γκίνης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions