Ιστορίες Μόδας | Σοφία Κοκοσαλάκη

Σοφία Κοκοσαλάκη. Κάθε φορά που λέμε το όνομα της Ελληνίδας σχεδιάστριας φουσκώνουμε από περηφάνια. Η «δική μας» Σοφία, δεν άφησε το αποτύπωμα της στη μόδα, είναι η ελληνική μόδα!
Αφιλτράριστη, αυθεντική, γι’ αυτό και τόσο αληθινή.

Καμία φολκλόρ διάθεση, καμία έπαρση κι ας την αποθέωνε ο ξένος και εγχώριος Τύπος, συστήνοντας την κάθε τόσο σαν τη διάδοχο του Alexander McQueen και του John Galliano.
Κι ας φορούσαν δημιουργίες της σούπερ μοντέλα και δημοφιλείς ηθοποιοί όπως η Κate Moss, η Κate Hudson, η Anne Hathaway, η Gwyneth Paltrow, η ίδια δεν ήθελε να επικεντρώνεται σε αυτά.

Η Σοφία των Ολυμπιακών Αγώνων, με τις κρητικές συλλογές, τα μινωικά αλλιώς, τις συλλογές και τις συνεργασίες της στο Μιλάνο, τη διεθνή αναγνώριση, σίγησε ξαφνικά προκαλώντας θλίψη στον χώρο της μόδας και σε όσους είχαν την ευτυχία να βρίσκονται δίπλα της.

Οι «Ιστορίες Μόδας», το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 19:00 μμ θα αφηγηθούν την ιστορία της…

Ιστορίες από την Κρήτη, τη γενέτειρά της, τα παιδικά της χρόνια, την ενηλικίωση, τα ταξίδια, τις σπουδές της στην αγγλική φιλολογία και αργότερα στο Central Saint Martins, με ροκ ντραπέ, δέρμα, μετάξι, ζέρσεϊ, μουσελίνα, ελληνική μόδα στην αγαπημένη της απόχρωση: τερακότα.

Αφηγητές οι σχεδιαστές μόδας Άγγελος Μπράτης, Γιάννης Τσεκλένης, Βασίλης Ζούλιας και Λάκης Γαβαλάς, η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη και ο μακιγιέρ Φρέντυ Καλομπράτσος.

Καλλιτεχνική διεύθυνση – Άννα Παπανικόλα
Σκηνοθεσία – Λεωνίδας Πανονίδης
Οργάνωση παραγωγής – Γκρατσιέλλα Κανέλλου
Αρχισυνταξία – Σάντυ Τσαντάκη
Αφήγηση – Γιώργος Κοτανίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας – Ευθύμης Θεοδόσης
Διεύθυνση παραγωγής – Ηλίας Σαραντάκης
Δημοσιογραφική έρευνα – Μαρία Θανοπούλου
Δημοσιογραφική επιμέλεια – Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Μουσική επιμέλεια – Filmosophy
Εικονοληψία – Μάριος Πουγκακιώτης
Ηχοληψία – Τάσος Γκίκας
Motion Graphics – Βαγγέλης Σιγάλας
Μοντάζ – Χάρης Κατσουλιέρης, Δημήτρης Τσιώκος
Εκτέλεση παραγωγής – FOSS ON AIR.