Η τέχνη του δρόμου | Σπάρτη

Ο street artist Same84 επισκέπτεται την πόλη που έχει αφήσει στην ιστορία τα δικά της σύμβολα δύναμης και πειθαρχίας με σκοπό να αιχμαλωτίσει όλη την «ψυχή» του τόπου σε ένα καλλιτεχνικό graffiti.
Σε αναζήτηση της έμπνευσης για να φτιάξει με χρώματα και σχέδια το δικό του έργο, ο Same84 αποθησαυρίζει παραστάσεις και εμπειρίες σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι: η επιβλητική καστροπολιτεία του Μυστρά, τα όμορφα νεοκλασσικά στο κέντρο της πόλης, ο ποταμός Ευρώτας, οι κορυφές του Ταΰγετου και η οροσειρά του Πάρνωνα που υψώνονται πάνω από την Σπάρτη, η ιστορίας της περιοχής και οι άνθρωποι που αφήνουν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον τόπο τους.
Στην είσοδο της πόλης, στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου -Λυκείου Σπάρτης, το νέο mural του Same84 αφηγείται τη δική του ιστορία για την Τέχνη του Δρόμου που πάντα ξεχύνεται σε νέες διαδρομές αναζητώντας νέες εμπειρίες.

Ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ που θα γράψει τη δική της ιστορία δια χειρός του διάσημου street artist Same84 σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι συναντά την τέχνη του δρόμου αφήνοντας το ξεχωριστό της αποτύπωμα. Ακολουθούμε τον Same84 σε ένα οδοιπορικό μοναδικής δημιουργίας και κάθε τόπος γίνεται ένα μήνυμα βγαλμένο από τους ανθρώπους της για όλους μας. Οι εικόνες, οι λέξεις, οι αισθήσεις, η παρέα και η περιπέτεια θα γίνουν τέχνη μέσα από την ξεχωριστή street “γραφή”. Στο τέλος κάθε ταξιδιού ο Same84 δημιουργεί το δικό του έργο «αλλάζοντας» την πόλη και το νησί και για πρώτη φορά μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε κάθε στάδιο την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου.

SAME84 (ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΓΛΑΣ):παρουσίαση- καλλιτεχνική επιμέλεια
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΙΖΗΛΑΣ :διεύθυνση παραγωγής
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΡΗ: αρχισυνταξία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΑΣ :σκηνοθεσία
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ :διεύθυνση φωτογραφίας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΑΣ: ηχοληψία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΝΟΣ & ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ:σενάριο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ: μοντάζ-μουσική επιμέλεια
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ :σήμα αρχής γραφικά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΝΟΣ: εικονοληψία
ΠΟΠΕΣΚΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝ ΝΤΟΡΕΛ: χειριστής drone