SELECT EPISODES:
Ες αύριον τα σπουδαία | Ηχητικές συνδιαλέξεις

Ο πολυτάλαντος Constantine Skourlis (Κωνσταντίνος Σκουρλής), είναι μουσικός, συνθέτης και παραγωγός από την Αθήνα.
Πυκνές συνθέσεις, βασιζόμενες σε κιθάρες, ενισχυτές, έγχορδα μουσικής δωματίου, προετοιμασμένο πιάνο και field recordings. Το έργο του συγχέει τα όρια των μουσικών ειδών και εμπνέεται από μια ποικιλία ακουσμάτων, από death metal, κλασική μουσική, drone και μπαρόκ. Ο πρώτος του δίσκος «HADES» (2017), δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές από πολυάριθμες εκδόσεις και αναδείχτηκε σε μια πλειάδα από λίστες. Έκτοτε, έχει εμφανιστεί και παρουσιάσει τις ξακουστές για τη -σεισμική τους ένταση- συναυλίες σε σημαντικούς χώρους.

Το ντοκιμαντέρ δίνει έμφαση στη δημιουργική πράξη του συνθέτη, ο οποίος βρίσκεται πάντα εκεί, παρών από την αρχή του εκάστοτε έργου με το οποίο καταπιάνεται. Από τις πρόβες με τους μουσικούς, τους χορευτές έως και στην ηχογράφηση φυσικών ήχων, την πρωταρχική ύλη.

Συνδιαλέγεται με τους συνεργάτες του, αντλώντας και προκαλώντας ερεθίσματα. Η δημιουργική διαδικασία μεταξύ των ανθρώπων παράγει δονήσεις, οι οποίες αναδύονται μέσα στο έργο και κατ’ επέκταση, επηρεάζουν τον εκάστοτε αποδέκτη.

O νέος δημιουργός Constantine Skourlis προετοιμάζει μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη της φωνητικής μουσικής άλλων εποχών, με ιδιαίτερα ηχοχρώματα και ηχοτοπία. Η μουσική του εμπνέει, μαγνητίζει και μιλάει κατευθείαν στο υποσυνείδητο.

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη Γαλαξία Σπανό.

Γεννημένος το 1989 στην Αθήνα, έχει την Ελληνική και την Ελβετική υπηκοότητα.
Σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα, όπου έλαβε Bachelor of Arts in Film Studies από το Greenwich University.
Εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους. Η πρώτη του ταινία «Kiosk» σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας το 2011, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τιράνων του 2012 και στο AltCine Action! online μικρού μήκους φεστιβάλ για Σκηνοθέτες Βαλκανίων 2012. Η δεύτερη του ταινία «Pyramid» προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» το 2012. Στο Φεστιβάλ Micro μ 2015 και στο Online Short Film Festival AltCine 2015 με «Ειδική Μνεία» για την Διεύθυνση Φωτογραφίας. Στην συνέχεια σκηνοθέτησε το Ντοκιμαντέρ «Του Ήλιου Σβήστηκε το Φως» για τον συγγραφέα και παππού του, Βαγγέλη Γκούφα, όπου έλαβε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Στέγης Τεχνών και Γραμμάτων 2015. Αυτήν τη περίοδο βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής της νέας του ταινίας με τίτλο «Beyond the River» με την οποία έλαβε μέρος στο European Short Pitch 2018.
Επιπλέον, έλαβε μέρος στο Pitching Lab & Forum του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και μια «Ειδική Μνεία» για το σενάριο από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων.

Οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από τον νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γαλαξίας Σπανός
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης Ηχοληψία: Νάσος Τσιάλτας
Post Production: RGB Studios