Άνιμερτ | The Edge

Πώς συνδυάζεται η τέχνη της εμψύχωσης με τη λυρική τέχνη; Τι είναι το πειραματικό ανιμέισον; Όλες οι μορφές Τέχνης αναπνέουν μέσα από τον πειραματισμό και τη σύμπραξη.
Όταν υπερβαίνουν τα παραδοσιακά τους όρια και έρχονται σε επαφή με άλλες τέχνες, διευρύνουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα και είναι σε θέση να παραγάγουν κάτι «νέο». Ένας φιλόξενος χώρος για την πολιτιστική δράση και καλλιτεχνική δημιουργία είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα ξεναγηθούμε στους χώρους του και θα αναζητήσουμε την τέχνη στο όριο, εκεί όπου όλα είναι πιο δημιουργικά.

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους. Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της νέας σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους που μεταδίδεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.
Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού