Άνιμερτ | Europa

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει εμπράκτως την πολιτιστική βιομηχανία και ειδικότερα την πολυμορφία στο χώρο της εμψύχωσης.

Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA», αποσκοπούν στην προαγωγή της εγχώριας βιομηχανίας της εμψύχωσης και μαζί με θεσμούς, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, συνθέτουν την εικόνα μιας Ένωσης που έχει στον πυρήνα των αξιών της τον πολιτισμό. Στην Ελλάδα, το «Στέκι της Ευρώπης» λειτουργεί ως χώρος συνάντησης και ενημέρωσης νέων κυρίως επιχειρηματιών, κοινωνικών φορέων και δημιουργών. Η Ευρώπη, όμως, είναι και μία πολυπολιτισμική ήπειρος. Στην Ελλάδα λειτουργούν διαπολιτισμικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία προετοιμάζουν νέες και νέους μαθητές να γίνουν ισότιμοι πολίτες της Ένωσης. Η Άνιμερτ επισκέφθηκε ένα από αυτά τα σχολεία στην Αλσούπολη Αττικής.

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο αυτής της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια.

Η «Άνιμερτ» παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινούμενων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος / The seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), καθώς και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa)

Παρουσίαση-σενάριο: Βασίλης Κ. Καραμητσάνης.
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.
Πρωτότυπα κινούμενα σχέδια: Πολυξένη Κάτσαρη.
Συντονισμός-επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καούρας.
Πρωτότυπη μουσική: Λευτέρης Σαμψών.
Διεύθυνση παραγωγής-καλλιτεχνική διεύθυνση-σκηνογραφία: Άννα Κουρελά.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης.
Εικονοληψία: Κωνσταντίνος Μαχαίρας.
Ηχοληψία: Γιώργος Γκάβαλος.
Ψιμυθιολόγος: Νίκος Ζήσης.
Επιστημονική συνεργάτις: Αναστασία Δημητρά.
Επιλογή ταινιών: Μαρία Ανεστοπούλου.
Συντονισμός Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης: Φώτης Μαραγκός.
Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.