SELECT EPISODES:
Τα στέκια | Λέσχες φίλων

Ένα αναπόσπαστο τμήμα της νεανικής κουλτούρας. Ένας οικείος τόπος γι’ αυτούς που μοιράζονται ένα κοινό πάθος, το ίδιο «κόλλημα». Ένα εντευκτήριο κοινωνικότητας και ανιδιοτελούς αγάπης.

Στις λέσχες φίλων οι άνθρωποι συσπειρώνονται γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον, έρχονται σε επαφή και σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς. Τα μέλη τους προέρχονται από διαφορετικές ηλικίες, κοινωνικές τάξεις και συνιστώσες. Η διαφορετικότητά τους σμίγει με την πιστή προσήλωσή τους στο «αντικείμενο λατρείας» και έτσι η ομάδα αποτελεί ένα αρμονικό σύνολο αποτελούμενο από ετερόκλητα συστατικά (μέλη) που αναπτύσσουν εκλεκτικές συγγένειες.

Η καθημερινότητα ξεφεύγει για λίγο από τους μονότονους ρυθμούς της όταν επισκεφθεί κανείς αυτά τα στέκια που λειτουργούν ως «βαλβίδες αποσυμπίεσης» και μικρές επίγειες οάσεις. Πιο κάτω, οι ανήσυχοι και αειθαλείς νέοι μηχανόβιοι σχεδιάζουν μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια ελευθερίας. Από την άλλη, οι κομιξάδες χάνονται στις πολύχρωμες σελίδες των αγαπημένων τους ηρώων ενώ κάποιοι άλλοι υποδύονται ρόλους και παίζουν παιχνίδια στρατηγικής. Σε κάποιες άλλες γειτονιές ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Τάκης Καρναβάς ξαναζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις και τα τραγούδια των φίλων που δεν τους ξέχασαν ποτέ, φτάνοντας στην απόλυτη αθανασία. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι φίλοι λέσχης αστρολόγων προβλέπουν τα μελλούμενα, ενώ οι αστέρες της Eurovision και ο Bruce Springsteen συνεχίζουν να λάμπουν στα μάτια των θαυμαστών τους!

Τι είναι τελικά οι λέσχες φίλων; Ίσως οι τελευταίες εναπομένουσες χαραμάδες αθωότητας και επιστροφής στην χαμένη μας παιδική ηλικία. Εκεί όπου οι παρέες γράφουν ανεξίτηλα τη δική τους ιστορία βρίσκοντας την δική τους πατρίδα.

Η βόλτα στις λέσχες φίλων θα γίνει συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων. Στην συντροφιά μας θα βρίσκονται (με αλφαβητική) σειρά οι: Απόστολος Αδαμίδης (πρόεδρος Λ.Φ Αστρολογίας), Δημήτρης Αμούργης (πρόεδρος Λ.Φ 2CV), Βαγγέλης Ατραϊδης (τραγουδοποιός), Στάθης Βλαχάκος (ιατρός), Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου (αστρολόγος- δασκάλα του Ρείκι), Γιώργος Γεωργέλος (πρόεδρος Λ.Ε.Φ.Ι.Κ), Βασίλης Γιάννου (πρόεδρος ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσικλέτας), Όλια Γκόρη (δικηγόρος), Αναστάσιος Γρηγοριάδης (πρόεδρος Σωματείου Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ), Δημήτρης Κανελλόπουλος (δημοσιογράφος), Αντώνιος Καρατζίκος (πρόεδρος OAGE Greece), Γιάννης Καρναβάς (γραμματέας, Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά), Κώστας Κατσάπης (ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Τζίμμυ Κορίνης (συγγραφέας), Ιωάννης Λάνδρου (αντιπρόεδρος κλασικής μοτοσικλέτας), Γιάννης Μαρίνης (φανοποιός-βαφέας αυτοκινήτων), Ανδρέας Μητρέλης (community φίλων B.S), Ιωάννης Μπαρδόπουλος (αστρολόγος), Μαριάννα Μπατζέρη (αστρολόγος), Φώτης Ντούζας (ηλεκτρολόγος), Παντελής Ξενητίδης (πρόεδρος, Λ.Φ Στέλιος Καζαντζίδης), Βασίλης Παπαδολιάς (αστρολόγος-προγραμματιστής) Βαγγέλης Πετρίτσης (ψυχολόγος- αστρολόγος), Βάνα Σεφεριάδου (αντιπρόεδρος Λ.Φ 2CV), Γιάννης Χωριανόπουλος (συνεργείο αυτοκινήτων).

Σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη που καταγράφει τις ιστορίες της πόλης μέσα από χώρο και χρόνο των τόπων μαζικής εστίασης.

Οι χώροι που αποκαλούμε «Στέκια» δεν είναι μόνο κέντρα ομαδικής εκδήλωσης μέσα στο πλαίσιο των καθιερωμένων χρόνων, αλλά και φορείς της άγραφης ιστορίας της πόλης μέσα από την συνέχεια του χρόνου. Καταγράφοντας τις ιστορίες της πόλης, η σειρά συνθέτει τη «μεγάλη εικόνα» των ανθρώπων της σαν ένα σύγχρονο ψηφιδωτό, μέσα από την επιτόπια παρατήρηση που εμπλέκει τον θεατή σε άμεση, καθημερινή και ουσιαστική σχέση με τους χώρους και τους ανθρώπους που παρακολουθεί.

Το «Au Revoir», η «Παράγκα του Σίμου», το βίντεοκλαμπ, το γήπεδο, το «Φιλολογικό Καφενείο», η ντισκοτέκ, η ταβέρνα, το Κουρείο, το Μπαρ Κονσομανσιόν, η Φωκίωνος Νέγρη, η Τρούμπα και η εισβολή του Ροκ Εν Ρολ στη Αθήνα του ’50 είναι τα Στέκια που επισκέπτεται η κάμερα της εκπομπής. Μέσα από ουσιαστικές αναφορές στον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τις εικαστικές τέχνες, την αρχιτεκτονική και τη μουσική, καταγράφεται η μνήμη του αστικού τοπίου και η τέχνη της καθημερινής ζωής.

Δημοσιογραφική Έρευνα: Ηλιάνα Δανέζη
Μουσική σήματος: Blaine L. Reininger
Σχεδιασμός τίτλων αρχής: Γιώργος Βελισσάριος
Μιξάζ: Δημήτρης Μυγιάκης
Εκτέλεση παραγωγής: ΝΙΜΑ Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού
Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Claudio Bolivar – GSC
Βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας: Γιάννης Νέλσον Εσκιόγλου
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης