«Γιώργος Κατσαρός»

Παρουσίαζει η Έλενα Κατρίτση.

Μια ζωή γεμάτη μουσική και νότες. Ο καταξιωμένος μαέστρος και συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τις μελωδίες και τους ανθρώπους που αγάπησε περισσότερο στη ζωή του. Ο σπουδαίος σαξοφωνίστας διηγείται περιστατικά από την εποχή που έπαιζε μουσική στα καμπαρέ για τον αμερικανικό στόλο και εξηγεί ποιος ήταν ο λόγος που ο Στέλιος Καζαντζίδης έκανε δέκα χρόνια να του μιλήσει. Ακόμη, θυμάται την ημέρα που ο νεαρός τότε Γιάννης Βαρθακούρης (Γιάννης Πάριος), τον επισκέφτηκε μ’ ένα τετράδιο γεμάτο στίχους.

Η μεγάλη του καλλιτεχνική διαδρομή αρχίζει σε μικρή ηλικία στα καντούνια της Κέρκυρας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης. Έχει γράψει μουσική για περίπου 1.500 τραγούδια και με τις μελωδίες του έχει «ντύσει» περισσότερες από 100 ελληνικές ταινίες και άλλα τόσα θεατρικά έργα. Πραγματοποίησε μεγάλες περιοδείες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Ο Γιώργος Κατσαρός μιλάει για τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής του, για τα παιδιά του και τη σύζυγό του Μιρέλλα, την οποία έχασε πρόσφατα.
Για τον άνθρωπο Γιώργο Κατσαρό, την ευγένεια και τη γενναιοδωρία της ψυχής του, μιλούν ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο πατέρας-Γεώργιος Μεταλληνός και ο Αντώνης Λουδάρος.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σύνταξη-ρεπορτάζ-έρευνα: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: WETHEPEOPLE
Παρουσίαση:
Έλενα Κατρίτση