Έτος παραγωγής: (2014)

Από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή μεσημέρι 12:00 με 13:00 τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ θα μας ταξιδεύουν ζωντανά στον υπέροχο κόσμο της συμφωνικής μουσικής των χωρών της γης.

Κάθε εκπομπή θα είναι αφιερωμένη σε αντιπροσωπευτικούς συνθέτες μιας χώρας. Δεν πρόκειται για μια απλή συναυλία ούτε για μια απλή τηλεοπτική εκπομπή. Θα είναι μια ζωντανή παρουσίαση με ευρηματικό τρόπο, των σημαντικότερων έργων της συμφωνικής μουσικής. Θα απευθύνεται τόσο σε εκείνους που γνωρίζουν τα μυστικά της Τέχνης των ήχων, όσο και σε αυτούς που θα ήθελαν να τα ανακαλύψουν.

Εκπομπή 3η: “Ένα ταξίδι στη σύγχρονη ιταλική μουσική”

Στη σύγχρονη ιταλική μουσική ήταν αφιερωμένη η συναυλία των Μουσικών Συνόλων της NEPIT, που προβλήθηκε στο πλαίσιο της ζωντανής εκπομπής «Μουσική Γεωγραφία» την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Studio C του Ραδιομεγάρου.

Την ερμηνεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας, υπό τον αρχιμουσικό Νίκο Χαλίασα, διάνθισαν με το ταλέντο τους οι κιθαριστές Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης στο Κοντσέρτο για δύο κιθάρες του M.C.Tedesco και η ομποΐστα Ελένη Σαββανή στο Gabriel’s oboe από το soundtrack της ταινίας «Τhe Mission» του E.Morricone. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση του έργου του Ο.Respighi, Τα πεύκα της Ρώμης.

Την εκπομπή παρουσίασαν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο οι τενόροι και πιανίστες Τάκης και Γιάννης Φίνας.
Το πρόγραμμα της τρίτης συναυλίας έχει ως εξής:
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

  • Mario Castelnuovo-Tedesco Κοντσέρτο για δύο κιθάρες
  • Ottorino Respighi Τα πεύκα της Ρώμης
  • Ennio Morricone Gabriel’s oboe, από την ταινία «Τhe Mission»
  • Nino Rota Parla piu piano, από τη ταινία «The Godfather»

Παραγωγή: Εσωτερική Παραγωγή