Συνέντευξη του Κώστα Καζάκου στην Έλενα Κατρίτση (Νέος κύκλος)

Εξήντα τρία χρόνια κλείνει φέτος στο θεατρικό σανίδι ο μεγάλος μας ηθοποιός, Κώστας Καζάκος. Σε μία βαθιά συγκινητική συνέντευξη στην Έλενα Κατρίτση, μιλάει για τα έντονα συναισθήματα που βίωσε στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, καθώς και για τους ανθρώπους που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Αναπολεί την ιστορική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» που ανέβηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, εξηγεί τους λόγους που δεν τον ενδιαφέρουν τα βραβεία και αναφέρεται στο ρόλο των κριτικών.
Θυμάται τη ζωή του με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη, τη «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο, καθώς και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Αναφέρεται στη συγκλονιστική επιστολή, που δημοσιοποίησε η Τζένη Καρέζη, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, με την οποία αποχαιρετούσε την οικογένεια, τους φίλους της και τον κόσμο που την αγάπησε. «Πολλές φορές, στις πρόβες “βλέπω” ακόμα μπροστά μου την Τζένη…», εξομολογείται συγκινημένος ο μεγάλος μας ηθοποιός.
«Ταξιδεύει» στον αγαπημένο του Πύργο, μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και περιγράφει τις σκληρές εικόνες που έζησε κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Εκφράζει την αγάπη και το θαυμασμό του για τη σύζυγό του, ηθοποιό Τζένη Κόλλια, μητέρα των τριών μικρότερων παιδιών του, αναγνωρίζοντας ότι τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους ήταν δύσκολα για εκείνη. «Δεν την προστάτεψα αρκετά…», λέει χαρακτηριστικά. Στην εκπομπή, η Τζένη Κόλλια, εξομολογείται: «Ο Κώστας είναι ολόκληρη η ζωή μου… Αν ξαναγεννιόμουν πάλι την ίδια πορεία θα ακολουθούσα».
Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, περιγράφει τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και η Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής, η οποία άρχισε να λειτουργεί αμέσως μετά το θάνατο της μητέρας του. Το ίδρυμα προσφέρει καθοριστική ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με καρκίνο και χρόνιες παθήσεις.
O Kώστας Καζάκος, από τον Ιούνιο του 2015 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και το Δεκέμβριο ανοίγει… την αυλαία της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», με το αριστούργημα του Μ. Γκόργκι, «Οι Μικροαστοί».

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Άκης Μιταυτσής
Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions

Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση