29Μαΐ2017 – Ο,τι Φτιάχνεται… το Φτιάχνετε

Επεισόδιο 7ο:  «Πορομπετόν»

Στο επεισόδιο αυτό ο Σοφοκλής Μπαλτατζής κατασκευάζει ένα δείγμα τοίχου από ένα νέο υλικό, το οποίο χτίζεται σχετικά εύκολα, αφού είναι πολύ ελαφρύ. Το υλικό είναι το πορομπετόν. Εξηγεί πώς κόβεται εύκολα μ’ ένα ξυλοπρίονο και ότι μπορούμε να του δώσουμε το σχήμα που θέλουμε για να διακοσμήσουμε τον κήπο ή την αυλή μας με διάφορες καλλιτεχνικές κατασκευές.Με το πορομπετόν μπορούμε να φτιάξουμε μια αποθήκη στον κήπο, διαχωριστικά στο υπόγειο, πάγκους, ακόμη και να αφήσουμε τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας να δημιουργήσει με πριόνι και ράσπα το δικό του έργο. Το υλικό αυτό, λόγω της κατασκευής του, προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση, χαμηλά βάρη στην οικοδομή, ευκολία στη χρήση και οικονομία.

Ακόμη, ο παρουσιαστής της εκπομπής μάς δείχνει πώς μπορούμε να ανοίξουμε μερικές τρύπες στη ζώνη μας για να αισθανόμαστε… άνετα με τα ρούχα μας πριν και μετά τη δύσκολη περίοδο μιας δίαιτας.
Τα μυστικά των κατασκευών για το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον κήπο, τα hobby και ό,τι άλλο μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος που καταπιάνεται με ό,τι φτιάχνεται επιχειρεί να μας μάθει αυτή η σειρά εκπομπών. Έτσι, θα γνωρίσουμε τα διάφορα εργαλεία και υλικά, αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να επιδιορθώσουμε ή να κατασκευάσουμε «ό,τι φτιάχνεται» γρήγορα, εύκολα και με το σωστό τρόπο.
Η υγεία, η ασφάλεια, η σωστή χρήση του κάθε εργαλείου, ο τρόπος λύσης του κάθε προβλήματος, η ανακύκλωση και η τάξη είναι κάποια από τα μηνύματα που η εκπομπή επιχειρεί να περάσει στο θεατή, ώστε να γίνει η επισκευή και η κατασκευή εύκολη, χαρούμενη και δημιουργική ασχολία για όλους.

Σκηνοθεσία: Μαρία Μαρίνα Μπρίλη
Αρχισυνταξία: Δήμητρα Ξυπολύτου
Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Γκότσης
Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Μανώλης Ευαγγελόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Άλκης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Γεωργία Κλίγκου
Ηχοληψία: Αντώνης Λαύκας
Φροντιστής: Γιώργος Σταματίου
Υπεύθυνη παραγωγής: Βασιλική Γαρουφάλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Αγγελοπούλου
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.
Εκτέλεση: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α.Ε.
Παρουσίαση: Σοφοκλής Μπαλτατζής