12Νοε2016 – Μιλώντας για θέατρο

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου» – «Και τώρα οι δυο μας»

Η οικογένεια και τα σκοτεινά μυστικά που εμφιλοχωρούν στους κόλπους της είναι το άτυπο θέμα της εκπομπής «Μιλώντας για θέατρο», που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος.
Ένα κλασικό αμερικανικό έργο, που διαδραματίζεται αμέσως μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς κι ένα σύγχρονο ρωσικό, που λαμβάνει χώρα την εποχή της περεστρόικα, ανεβαίνουν ακόμη μία φορά σε αθηναϊκές σκηνές σε δυο νέες παραγωγές.

α) «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»
Το έργο-σταθμός της υπερατλαντικής δραματουργίας, που έγραψε ο Άρθουρ Μίλερ το 1947 εκθέτοντας την αρνητική όψη του «αμερικανικού ονείρου» μέσα από την τραγική ιστορία μιας ευυπόληπτης οικογένειας, ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εμπορικόν. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Μόσχος, και οι πρωταγωνιστές, Δημήτρης Καταλειφός και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, μιλούν στην εκπομπή σ’ ένα διάλειμμα των δοκιμών τους.

β) «Και τώρα οι δυο μας»
Στον ψυχροπολεμικό αντίποδα, το έργο του «Σοβιετικού» συγγραφέα, Αλεξάντρ Γκέλμαν, καταπιάνεται με ένα κοινωνικά επιτυχημένο ζευγάρι, που στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ανακαλύπτει ότι η νέα τάξη πραγμάτων έρχεται με υψηλότατο προσωπικό τίμημα…
Για το νέο ανέβασμα του έργου στο Θέατρο Μουσούρη, μιλούν στην εκπομπή ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης και οι ηθοποιοί Λυδία Κονιόρδου και Πέτρος Φιλιππίδης. Επίσης, στην εκπομπή προβάλλονται και πλάνα από την παράσταση.

Σκηνοθέτης: Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Τατιάνα Καποδίστρια
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λέπουρας
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: J.K. Productions

Παρουσιαστής: Γιάννης Μπέζος