09Μαρ2015 – Βιβλία στο κουτί

Δείτε σήμερα: “Τζόρτζ Πελεκάνος”

Τα βιβλία ξαναβγαίνουν από το κουτί… στην ΝΕΡΙΤ. Η γνωστή φιλαναγνωστική εκπομπή, αρχίζει ένα νέο κύκλο, παρακολουθώντας από κοντά την συγγραφική περιπέτεια, επιδιώκοντας να την κάνει και αναγνωστική.

Οι συντελεστές (Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Σπύρος Γιανναράς, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη) με μακρά θητεία στην δημοσιογραφία βιβλίου, στην κριτική και στην γραφή, συναντούν τους συγγραφείς, συνομιλούν μαζί τους, προτείνουν νέα βιβλία της σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής και θέτουν ερωτήματα που μοιραζόμαστε όλοι μας.

Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Πελεκάνος, παραγωγός ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταινιών, βραβευμένος δημοσιογράφος, παραγωγός και σεναριογράφος της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “The Wire”, που προβλήθηκε στις ΗΠΑ, και συγγραφέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων μυστηρίου που έχουν γίνει μπεστ σέλερ και εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της γενέθλιας πόλης του, της Ουάσινγκτον, συζητάει στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής “Βιβλία στο κουτί” με την Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη. “Νομίζω ότι ένα μυθιστόρημα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια αγωνιώδη κούρσα σ’ ένα τρενάκι του λούνα παρκ”, λέει ο συγγραφέας και με τα βιβλία του το αποδεικνύει.

Έρευνα – παρουσίαση: Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου Σπύρος Γιανναράς, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Παραγωγή: Πένυ Παναγιωτοπούλου