Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη | Koύβα (Β΄ Μέρος)

Μια βροχερή χειμωνιάτικη μέρα, το «Ταξιδεύοντας» αφήνει την Ευρώπη και πετάει στην Κούβα, τη χώρα της χαράς της ζωής, της μουσικής και του χορού, της αντίστασης και της επανάστασης.

Τις ίδιες μέρες βρίσκεται στην Αβάνα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλεσμένος του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος και θα του παραδώσει το κλειδί του ναού του Αγίου Νικολάου. Η Μάγια τριγυρνάει στην πρωτεύουσα της Κούβας, που είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες και γοητευτικότερες πόλεις του κόσμου.
Μαζί της μαθαίνουμε για την ιστορία αυτής της χώρας, την ανακάλυψη της από τον Χριστόφορο Κολόμβο, την ισπανική αποικιοκρατία, τους σκλάβους που έφεραν οι Ισπανοί από την Αφρική, την απελευθέρωση, την αμερικανική παρουσία και τελικά για την επανάσταση.
Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων, η σχέση του κουβανικού λαού με τη θρησκεία, ο τουρισμός, η τέχνη θα απασχολήσουν την εκπομπή που θα παρακολουθεί παράλληλα και την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέχρι τη μέρα των εγκαινίων του ναού παρουσία του Κουβανού ηγέτη.

Έρευνα: Ελένη Πετρουλά
Παραγωγή: Onos Productions
Σκηνοθεσία: Χρόνης Πεχλιβανίδης
Κείμενα: Μάγια Τσόκλη
Διευθ. φωτογραφίας: Χρόνης Πεχλιβανίδης

Παρουσίαση: Μάγια Τσόκλη