28Ιαν2020 – On the Road – «Κόνιτσα, 4Χ4, Κανόε Καγιάκ» και «Φλώρινα, Πρέσπες και κουπί»

«Κόνιτσα, 4Χ4, Κανόε Καγιάκ» και «Φλώρινα, Πρέσπες και κουπί»

Ανηφορίζουμε ως την Κόνιτσα του νομού Ιωαννίνων για να γνωρίσουμε τον τοπικό σύλλογο 4Χ4 και να δούμε τα οχήματα τους εν δράσει στην ιδιόκτητη πίστα τους. Ένας περιβαλλοντολόγος θα ανάλαβει να μας ενημερώσει για τη σχέση οδηγού και εθνικών δρυμών και θα ακολουθήσουμε μια δασική διαδρομή με αποκλειστικά περιηγητικό σκοπό. Έμπειροι Γερμανοί campers θα μας παρουσιάσουν το ιδανικό στήσιμο ενός camp site και θα μας εξηγήσουν πώς να αφήνουμε έναν χώρο όπως ακριβώς τον βρήκαμε. Η εκπομπή ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του αθλητικού κανόε καγιάκ.

Η εκπομπή ταξιδεύει με 4Χ4 ως το νομό Φλωρίνης και ξεναγείται, στα ορεινά, από έναν οργανωτή υπαίθριων δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το περιβαλλοντικό κέντρο Πρεσπών, όπου θα μάθουμε από ειδικούς πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε με το όχημα μας σε προστατευόμενες περιοχές. Γνωρίσουμε έναν από τους πιο παλιούς Έλληνες πεζοπόρους και διασχίζουμε, παρέα με μια οικογένεια, τη μικροσκοπική λίμνη Ζάζαρη.

Ταξιδιωτική εκπομπή με επίκεντρο το αυτοκίνητο. Απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές.

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Aρχισυνταξία: Αλέξης Καπλάνης
Οργάνωση-διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Κοψιάς
Μοντάζ-επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Μάρης
Μοντάζ-γραφικά: Νίκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ-μιξάζ: Κώστας Μακρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλα Αλισάνογλου
Σήμα αρχής-τέλους: Μάνος Κοκολάκης
Οπερατέρ: Ανδρέας Πετρόπουλος
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Σύμβουλος 4Χ4: Κώστας Λιάπης
Εκτέλεση παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης